Nahajate se tukaj

International HPC Summer School 2016

Ljubljana, 15.12.2015

7. mednarodna poletna šola na temo HPC izzivov v računskih znanostih naslednje leto v Ljubljani

»7th International HPC Summer School«

Laboratorij LECAD iz Fakultete za strojništvo, UL v sodelovanju z mednarodnimi partnerji organizira mednarodno poletno šolo na temo HPC izzivov v računskih znanostih, ki je namenjena podiplomskim študentom in podoktorskim raziskovalcem iz Evrope, Amerike, Kanade in Japonske. Šola bo potekala med 26. junijem in 1. julijem 2016 v prostorih Pravne fakultete, UL v Ljubljani.

Poletna šola je financirana s strani:

  • Compute/Calcul Canada,
  • Extreme Science in Engineering Discovery Environment (XSEDE) s sredstvi iz U.S. National Science Foundation;
  • Evropski partner je Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE);
  • Japonski pa RIKEN Advanced Insti­tute for Computational Science (RIKEN AICS).

Vodilni ameriški, evropski in japonski računski znanstveniki in HPC strokovnjaki bodo nudili informacije na vrsto tematik, kot npr. HPC izzivi v posameznih disciplinah (zemlja, življenje, materiali, fizika...), HPC programiranje, znanstvene vizualizacije idr.

Prijava je odprta do 15. februarja 2016. Program je namenjen kandidatom, ki pri svojem raziskovanju uporabljajo HPC. Izbrani kandidati bodo imeli zagotovljeno prehrano in namestitev, poleg tega bodo imeli kandidati izven Evrope povrnjene potne stroške. Dobrodošli so vsi podiplomski študenti in podoktorski raziskovalci iz vseh znanstvenih in inžinirskih strok. Prednosti bodo imeli kandidati z izkušnjami v paralelnem programiranju ter raziskovalne ideje, katerim bi uporaba superračunalniških sistemov koristila.

Za več informacij in prijavo obiščite spletno stran mednarodne šole:

http://ihpcss2016.hpc.fs.uni-lj.si/