Nahajate se tukaj

PRACE Summer of HPC 2016

Združenje za napredno računalništvo v Evropi PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) 13 januarja 2016 odpira prijave za tradicionalno poletno HPC šolo.

PRACE vabi študente k sodelovanju na poletnem programu Summer of HPC 2016, ki bo potekal julija in avgusta 2016. Program je sestavljen iz uvodnega tedenskega izobraževanja ter dvo-mesečnega dela v  enem od PRACE centrov  za superračunalništvo (High Performance Computing - HPC) v Evropi. Eden od centrov je tudi Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki bo sprejela dva izbrana študenta. Fakulteta za strojništvo, UL je poleg tega že drugo leto zapored v vlogi koordinatorja programa. Program zagotavlja udeležencem tudi štipendijo, nastanitev in stroške potovanja.

Prijavite se na https://summerofhpc.prace-ri.eu/apply/.

Več o programu Summer of HPC 2016

Program Summer of HPC 2016 bo potekal v času med 4. julijem in 31. avgustom 2016. Začel se bo s tedenskih izobraževanjem vseh udeležencev v superračunalniškem centru v Juelichu v Nemčiji. Nato bodo udeleženci  razporejeni po desetih PRACE HPC centrih v Evropi, kjer bodo dva meseca delali na PRACE znanstvenih in industrijskih projektih ter izdelali vizualizacijo ali video z rezultati svojega dela. Ob zaključku programa bo PRACE dvema izjemnima udeležencema za njune dosežke v programu podelil nagradi za najboljšo vizualizacijo ter imenovanje HPC ambasadorja.

 

 

Udeleženci PRACE Summer of HPC 2015 z mentorji na uvodnem tedenskem izobraževanju v Barceloni, Španiji

HPC ambasador leta 2015 Alberto Garcia Garcia na podelitvi v Barceloni, Španiji

Prejemnik nagrade za najboljšo vizualizacijo 2015 Simos Kazantzidis z mentorji na podelitvi v Barceloni, Španiji

 

Dobrodošle so prijave iz različnih disciplin. Predhodne izkušnje s HPC niso zahtevane, saj je predvideno uvodno tedensko izobraževanje. Nekaj znanja v programiranju je sicer pogoj, vendar pa je najpomembnejši atribut želja po učenju in sodelovanju na področju HPC. Dober vizualni čut in zanimanje za pisanje in spremljanje spletnih in video blogov ter socialnih omrežji je zaželjeno.  Več informacij o projektu s podrobnim opisom pogojev in več informacij o prijavi je na voljo na spletni strani PRACE Summer of HPC: www.summerofhpc.prace-ri.eu.

Tekoče informacije lahko spremljate na Twitter-ju @summerofhpc ali Facebook-u http://www.facebook.com/SummerOfHPC