Nahajate se tukaj

PRACE Summer of HPC 2020

Partnerstvo za napredno računalništvo v Evropi (The Partnership for Advanced Computing in Europe – PRACE) organizira poletno šolo dela na superračunalnikih Summer of HPC 2020. Program omogoča študentom, da delujejo v okviru 11 superračunalniških centrov po Evropi, kjer bodo razvijali inovativne projekte s pomočjo najbolj naprednih superračunalniških sistemov.

Poletna šola Summer of HPC omogoča dodiplomskim in magistrskim študentom, da obiščejo HPC (high-performance computing) centre po Evropi in tam med poletjem tudi raziskujejo. Tako se bo 50 študentov iz celotne Evrope v okviru programa izpopolnjevalo v HPC centrih v Veliki Britaniji, Nemčiji, Avstriji, Irski, Češki, Italiji, Sloveniji, na Nizozemskem in Slovaškem. V Sloveniji bodo udeleženci raziskovali na superračunalniških sistemih Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani.
Udeleženci programa bodo v izbranem HPC centru s pomočjo mentorjev kar dva meseca razvijali znanstvene projekte oz. projekte za industrijo. Področja raziskovanja so različna, saj bodo končni rezultati raziskovanja med drugim omogočili napredne simulacije delcev in iskanja pod omejitvami z uporabo superračunalniškega sestava. Štirje tuji študenti bodo na na FS delovali na dveh projektih:
Program poteka od 1. julija do 31. avgusta 2020. Ob zaključku poletne šole bodo raziskovalni dosežki študentov tudi nagrajeni in sicer z nagrado za najboljše rezultate projekta ter imenovanjem HPC ambasadorja. Razglasitev bo potekala na slavnostni podelitvi septembru 2020.
Več informacij o Summer of HPC 2020 lahko najdete na družbenih omrežjih Twitter in Facebook ali na spletni strani https://summerofhpc.prace-ri.eu.

O PRACE

Partnerstvo za napredno računalništvo v Evropi (The Partnership for Advanced Computing in Europe – PRACE) je mednarodno neprofitno združenje, s sedežem v Bruslju. PRACE raziskovalna infrastruktura zagotavlja vrhunsko podporo znanstvenikom in raziskovalcem iz akademske sfere in industrije.. 
 
Za več informacij se lahko obrnete na koordinatorja Summer of HPC:
Telefon: +386 14771 436
E-mail: leon.kos[at]lecad.fs.uni-lj.si
Spletna stran PRACE:  www.prace-ri.eu